Ajuin, sjalotten, look

Ajuin, Sjalotten en LookAjuin

Wij leveren al jaren verschillende soorten kwaliteitsajuin en sjalotten naar diverse winkels en telers. Deze kunnen indien gewenst in verschillende keren tijdens het seizoen geleverd worden.
We kunnen leveren vanaf begin december tot eind mei. Dit mede door de ideale bewaarcapaciteit dat we op ons bedrijf hebben in verband met geconditioneerde temperatuur en luchtcirculatie. We bewaren de ajuin en sjalotten NOOIT in koelcellen daar dit een kwaliteitsverlies veroorzaakt voor de teler.
De ajuin, sjalottenen look zitten standaard los in zakken van 25 kg. We kunnen kleinere hoeveelheden leveren in kleinverpakking van 250, 500 of 1000 gram. Deze netzakjes zijn voorzien van een etiket met naam, gewicht en ean code.
Stuttgarter Riesen
Eén van de meest bekende en oudste soort plantuitjes. Deze worden vooral gebruikt in de retailhandel. De uitjes zijn sterk, plat, met een goede huidkwaliteit, vroeg en geven een hoge opbrengst. 
Sturon
Een vrij oud ras maar wel één van de meest bekende. De uien zijn rond tot platrond en de opbrengst kan extreem hoog zijn. De ui heeft een erg dikke hals. In sommige gebieden wordt Sturon lang bewaard.
Centurion
Centurion is al lange tijd op de markt en behoort in het midden segment wat vroegheid betreft. De ui is rond tot platrond. De hals is niet erg fijn en vraagt een behoorlijke aandacht bij het drogen. De huidvastheid is goed en Centurion kan hoge opbrengsten geven. In sommige landen geschikt voor bewaring.
Setton
Is de opvolger van Sturon. Ligt in dezelfde rijpheidsgroep. De hals is aanzienlijk dunner dan bij Sturon. De opbrengst kan eveneens hoog zijn. Als bewaarui zijn er weinig ervaringen ,maar het ligt voor de hand dat Setton zich gedraagt als Sturon.
Red Baron
Een prachtige rode plantui, met een goede huidvastheid. Deze kan hoge opbrengsten geven. Red Baron is rond en geschikt voor lange bewaring. Het plantgoed moet warm bewaard worden om schieters te voorkomen.
Snowball
Een nieuwe witte plantui die mooi wit blijft en niet gevoelig is voor botrytusaantasting op de huid. De opbrengst is goed. De ui kan goed bewaard worden.
Radar
Het bekenste ras van plantajuin dat u voor de winter plant en deze kan je dan een drietal weken eerder oogsten dan de gewone plantajuinen. 


Yellow Moon
Zeer geschikt voor milieuvriendelijke teelt en tolerant tegen het uiengeelstreepvirus. Lang houdbaar in een droge en koele ruimte. Zowel de bol als het loof zijn bruikbaar voor verse consumptie. Zeer hoge opbrengst in de zomermaanden. Een pittige smaakmaker voor verfijnde gerechten. Sjalotten hebben een fijnere smaak dan ajuinen.
Red Sun
De afwijkende kleurschakeringen bieden de nodige variatie. De teelt is gelijk aan die van de gele en de oogst ligt ca. 2 weken eerder. Deze kan van het vroege voorjaar tot het late voorjaar geplant worden en smaakt pittiger dan de gele.
Jermor - Longor
De Franse sjalot zoals ze in de volksmond genoemd wordt. Deze is roze van kleur en heeft ook een pittige smaak zoals de rode sjalot. Deze produceert lange sjalotten.Gayant
Gayant : roze look - planten in het voorjaar 
Germidour
Germidour : violette look - planten in het najaar 
Therador
Therador : witte look - planten in het najaar